Performance Distribution Finland Ltd | Teollisuustie 3, 62300 HÄRMÄ, FINLAND    Suomeksi  
 
-
  ACL
  ACCRALITE - OMEGA
  ALKUPERÄISOSAT
  ARP
  ARROW PRECISION
  CARRILLO
  CP PISTONS
    Takomännät
    Männänrenkaat
    Ristitapit
    Sokat
    Erikoismännät, DIESEL
    Mittatilaus Männät
    USA Autot ja BULLET SERIES
  COMETIC
  DARTON SLEEVES
  DBA
  EAGLE
  GATES RACING
  HALTECH
  HELIX AUTOSPORT
  HKS
  JUN
  KELFORD CAMS
  KENDALL
  KING RACING
  MALPASSI
  MOOTTORIT - ENGINES
  NEWMAN CAMS
  PURKUOSAT
  PEDDERS
  RRC - RACE COMPONENTS
  SOLID ACE
  SUPERTECH
  TEIN
  TOMEI
  TURBOSMART
  TRD
  WALBRO
  WHITELINE
  XTREME CLUTCH

OSAMYYNTI / KORJAAMO:
Puh/Tel. +358 (0)6 4845 223
Email. myynti@ranaco.fi

TUKKUMYYNTI:
Puh/Tel. 010 271 4540
Email. tukku@ranaco.fi

AVOINNA:
MA-PE KLO 10.00-16.00
Arkipyhisin ja vkl suljettu.

DYNOAIKA VARAUKSET:
*ota yhteys myyntiin*

 
Haku»
-
 
Ranaco Racing Imports
 
-
CUSTOM PISTONS - MITTATILAUS MÄNNÄT


Mitä tietoja tarvitaan, miten homma toimii?

Hankalaa? - ei todellakaan ja me autamme. Sinun ei tarvi olla insinööri, suunnittelupalvelu sisältyy hintaan.

Olemme Suomen suurin mittatilausmäntien valmistuttaja ja henkilökunnassamme on yli neljännesvuosisadan kokemus mäntien suunnittelusta, valmistuttamisesta ja valmistamisesta.


Kaikki lähtee liikkeelle perustiedoista ja käyttötarkoituksesta. Myös olemassa oleva mäntä voidaan lähettää tehtaalle malliksi tai mallinnettavaksi sellaisenaan tai haluttujen muutosten kanssa.


Tarvittavia perustietoja on:

SYLINTERIPORAUS (haluttu sylinterinporaus, valmiin sylinterin mitta)
ISKUNPITUUS
KIERTOKANGEN PITUUS (c-c, keskiöpituus - eli pesien keskeltä keskelle)
KIERTOKANGEN YLÄSILMÄN LEVEYS
RISTITAPIN HALKAISIJA
VENTTIILIEN KOOT
VENTTIILIEN C-C MITAT (keskiömitta molempiin suuntiin ja astekulma)
(tai mallimäntä esim vakio jossa selvät kolot ja kallistukset. Joskus sijainnin mittaminen on hankalaa kotikonstein, mutta myös tehtaalla on kattava arkisto yleisimpien sylinterikansien tietoja)
SYLINTERIPUTKIEN JA LOHKON MATERIAALI (esim.valurauta lohko,alumiinilohko teräsputkin)
MÄNNÄN LAEN PATIN, TAI AMMEEN TILAVUUS / MUOTO (+cc tai -cc, tasapää jne)
KÄYTTÖTARKOITUS, ARVIOITU MAX TEHO, KIERROSLUKU JA POLTTOAINE
OLEELLISET LISÄTIEDOT ( Esim. Turbo, Ilokaasu, Öljyruiskun leikkaukset helmaan tms.)

Näillä onkin päästy jo pitkälle, ja ollaan melko lähellä valmista.

Pidämme huolen, että keräämme sinulta kaiken tiedon mitä tehtaan suunnitteluinsinöörit tarvitsee, loppuvaiheessa saat 3D vedoksen nähtäväksi.

Jos homma on hallinnassa tai entuudestaan tuttua, voit myös ladata ja täyttää tästä valmiin tilauskaavakkeen kokonaan, tai osittain - mutta voit myös soittaa tai lähettää tiedot sähköpostissa - pidämme huolen että kaikki tarvittavat tiedot kerätään aina.

Tehtaan kaavakkeen voi ladata tästä:

CP CUSTOM PISTON

Voit lähettää meille myös oman piirroksesi .pdf muodossa tai kuvana.


 

"Mitä lysti maksaa ja kauanko siinä kestää?"


Mittatilausmännän hinta muodostuu käytännössä itse takeesta, koneistusajasta, valituista männänrenkaista (yleensä suunnittelija valitsee käyttötarkoituksen mukaan sopivat renkaat) ja ristipista (tapin materiaali) sekä mahdollisista optioista, kuten laki- tai helmapinnoitteista.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että yksinkertainen tasapäämäntä on edullisempi kuin vaikka viisiventtiiliä per sylinteri omaava korkeapuristeinen moniventtiilikone isolla "domella" - eli koneistusvaiheet/koneistusaika sekä valitut materiaalit muodostavat käytönnössä männän hinnan.

Pääsääntöisesti jokainen työvaihe on tehtaalla erikseen hinnoitelu, joten suunnitteluvaiheen jälkeen hinta on joko täysin varmasti tiedossa tai ainakin hyvin tarkasti arvioitavissa.

Hinnat ja toimitusaika

Minimitilaus on aina 4 mäntää - siinäkin tapauksessa että moottori olisi vaikka 2 mäntäinen. CP ei tee tästä enää poikkeuksia. Tämä on nykyään tuotantominimi.

Hinta per täydellinen kappale on noin 350-400,00 eur - riippuen mallista, männänrenkaista ja ristitapin materiaalista.

Esim. Kilpa käyttöön menevän moniventtiilisen 4 sylinterisen moottorin täydellinen mäntäsarja renkaineen, "x-forging" takeesta tehtynä (ns.pääkallo aihio, "slipper"), 9310 teräs ristitapein ja maksaa n. 1600,00 eur.

Hintaan ei käytännössä vaikuta se, onko kyseessä turbo vai vapaastihengittävä moottori, vaan ne männän muodot, takeen malli jne.

Hinnat sisältävät ALV24%

Mittatilausmännistä veloitetaan varausmaksu 50-100% arvioidusta kauppasummasta, summa laskutetaan kun asiakas on hyväksynyt mitat/vedoksen.

Tuotantoaika suunnittelusta valmiiseen mäntään vaihtelee tehtaan sen hetken tilausjonosta riippuen, mutta on pääsääntöisesti n.6-8viikkoa siitä, kun tarvittavat tiedot ovat meillä. Sesonkiajat ja lomakaudet on myös syytä huomioida, eli mittatilausmännissä ei ole koskaan liian aikaisin matkassa.

Joskus on myös hyvä ajatus tilata 1 ylimääräinen varamäntä, koska jos sattuukin jokin haaveri, yhtä varamäntää ei vaan saa tilattua... tuotantominimi on taas se 4 kpl - tästä syystä esim. monet kilpa-autoilijat ja moottorintekijät tilaavat esim. 4 sylinteriseen moottoriin 5 mäntää kerralla - etenkin jos moottori/mäntämalli on hyvin uniikki ja toimitusaikaa uudelleen 4 kpl valmistuksellekin voi olla liian pitkä keskellä kilpailukautta, seuraava kisa kun voi olla jo ovella...

Myös pikapalvelu ajoittain mahdollista - mutta CP Carrillon tehdas veloittaa esim 4vk "jonon ohi" expedite palvelustaan vaatimattomat 650,00 euroa kertaluontoisena maksuna. Toki joskus se mestaruuskisa voi olla liian lähellä ja kone palasina... näitäkin pikatilauksiakin teemme joka vuosi, monesti syy on jopa sen yhden varamännän puute...

Mittatilausosa myynti / Custom orders tilaukset ja tiedustelut:

Puh 050 366 5457
Email. custom@ranaco.fiHarvinaisiin tapauksiin voi löytyä apua myös valtavasta mittatilausmäntä piirrustus arkistostamme.

Vanhimmat "custom order" piirrustuksen ovat meill mapeissa paperilla jo 90-luvun alusta, mutta ATK tietokannoissamme on teettämimme mäntien piirrustuksia jo vuodesta 1999... etsiminen voi tosin kestää joskus pikku hetken ;).

CP Pistonsin töistä kattava arkistointimme alkaa vuodesta 2012. CP mittamännissä on myös aina uniikki kuusinumeroinen "123456" numero ristitapin kannaksessa, tällä numerolla paljastuu koko männän historia ja renkaiden, tappien yms varaosanumerot - jopa päivän tarkka valmistuspäivä.


 
3D vedos ennen valmistusta
Kuvassa 3D vedos ennen valmistusta
-
 
394300 | Copyright © 2024 Ranaco